Verslingerd aan mountainbiken

In 2001 was ik voor de eerste keer met mijn gezin op vakantie in Duitsland. We kampeerden bij Camping Schenk in Bernkastel-Wehlen. Een knusse en gezellige camping vlakbij de Moezel, het pittoreske stadje Bernkastel op loopafstand. Ik weet het nog goed: ik zat voor onze caravan te genieten van het prachtige uitzicht op de wijnbergen. En bedacht hoe mooi het zou zijn om daar te gaan mountainbiken. Maar ik had nog nooit op zo’n fiets gezeten en kende de omgeving nauwelijks.

Ik kocht een Cube, een mat-zwarte mountainbike, een helm, fietskleding en schoenen. Toen wist ik nog niet, dat mountainbiken mij zoveel plezier en geluk zou brengen!

Langs de Moezel naar Traben Trarbach
Omdat ik de omgeving nog niet kende, fietste ik eerst gewoon langs de Moezel naar Traben Trarbach. Dat was zo’n 40 km. Heel leuk, maar ik zocht meer fysieke uitdaging. Zo fietste ik steeds verder en ontdekte al snel een nieuwe route vanaf camping Schenk naar Traben Trarbach. Door de wijnbergen omhoog, daarna door de bossen en over singletracks aan de andere kant weer naar beneden. Deze route kostte weliswaar veel meer energie, maar was tot mijn verbazing aanzienlijk korter (20 km vice versa). Bovendien genoot ik van super mooie uitzichten hoog boven in de bergen.

Pitstop
Tijdens mountainbiken verbruik je veel energie. Dus neem ik altijd voldoende drinken en energierepen mee. Soms is dat echter niet genoeg. Dan maak ik een pitstop bij een eettentje met uitzicht op de Moezel. Een broodje ‘Bratwurst’ of een kop soep gaat er altijd wel in. Heel af en toe verwen ik mezelf met een typisch Duits gerecht: Flammkuchen. Een soort pizza met een hele dunne bodem, traditioneel belegd met crème fraîche, uien en spekjes.

Finish in Bernkastel of Zeltingen
Een rit afsluiten met een drankje in Bernkastel of Kloster Machern in het plaatsje Zeltingen doe ik graag. Even een sms-je naar mijn vrouw en de afspraak is snel gemaakt. Er heerst altijd een gezellige sfeer in Bernkastel met z’n vakwerkhuisjes, straten en terrasjes. Soms heb ik pech, dan zit ik aan het eind van de rit helemaal onder de modder. In dat geval geen terrasje met mijn vrouw, maar rechtstreeks naar huis en onder de douche.

Begeleidde MTB-tochten 2018
Sinds 2001 ben ik niet meer bij de Moezel weg te slaan, camping Schenk werd mijn tweede ‘thuis’. Elke keer verheug ik me er op om de bergen in te fietsen en te genieten van de mooie uitzichten. De Moezel, de wijnbergen, het lekkere eten en de vriendelijke bevolking, daar krijg ik nooit genoeg van. Mountainbiken geeft me een kick en dat plezier gun ik iedereen! Daarom organiseer ik in 2018 opnieuw begeleide MTB-tochten. Het is gaaf om anderen op deze manier de mooiste plekjes van de omgeving te laten zien. Dus heb je zin om mee te fietsen? Vanaf januari lees je hier meer over op de website van camping Schenk (www.camping-schenk.de).

Naast mountainbiken zijn er nog veel meer redenen om camping Schenk als vakantieadres te kiezen. Vind je het leuk om daarover te lezen? Of over mijn mountainbike ervaringen en de prachtige omgeving van Bernkastel? Abonneer je dan op deze blog.

Een reactie plaatsen